Deze markt betreft de retailverkoop van de toegang tot het vaste telefoonnetwerk voor de particuliere en niet-particuliere clientèle.

Huidig reguleringskader

Het besluit van 9 juli 2019 heeft de verplichtingen die eerder van toepassing waren op Proximus op de markt voor vaste-telefonietoegang opgeheven. Deze markt wordt voortaan niet langer gereguleerd.

Eerdere besluiten

Het eerste marktanalysebesluit betreffende de retailmarkt voor toegang tot het vaste-telefonienetwerk werd aangenomen op 19 juni 2006. Een tweede werd aangenomen op 31 januari 2013.

In beide werd Belgacom (vandaag Proximus) aangeduid als een onderneming met een aanmerkelijke marktmacht en kreeg het een reeks na te komen verplichtingen opgelegd.

Bovendien werd het marktanalysebesluit van 2006 aangevuld met de volgende besluiten:

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven