Deze markt betreft de afgifte van telefonische oproepen op het mobiele telefoonnetwerk van de ene operator van klanten van andere operatoren.

Huidig reguleringskader

De bepalingen die momenteel van kracht zijn voor de gespreksafgiftemarkt worden geregeld door het besluit van 26 mei 2017. Daarin werd een reeks operatoren aangeduid als operatoren met een aanmerkelijke marktmacht. Zij kregen verplichtingen opgelegd.

Eerdere besluiten

Marktanalyses van 2006 en van 2010

Het eerste marktanalysebesluit betreffende de mobiele gespreksafgifte werd aangenomen op 11 augustus 2006. Een tweede werd aangenomen op 29 juni 2010.

In beide werden Belgacom Mobile (vandaag Proximus), Mobistar (vandaag Orange) en BASE (vandaag Telenet Group) aangeduid als ondernemingen met een aanmerkelijke marktmacht en kregen ze een reeks verplichtingen opgelegd, desgevallend gewijzigd door één of andere marktanalyse.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven