Cartografie


Deze cartografie bundelt de gegevens van alle postale punten van postoperatoren op de kaart van België.

Een postaal punt kan opgezocht worden via de zoekfunctie op basis van de geo-locatie (zijnde uw huidige locatie) of op basis van een postcode of de gemeentenaam en/of de straatnaam. Men kan daarbij desgewenst verder preciseren welk soort dienstverlening (brieven, pakjes of expresszendingen) of zelfs welke postoperator men  wenst op te zoeken. In het geval van een zoekopdracht via geo-locatie of straatnaam, kan er bepaald worden in welke straal men een postaal punt wenst te vinden.

De zoekresultaten worden aangeduid op de kaart en in de resultatenlijst rechts naast de kaart, met de volgende kleuren, respectievelijk iconen:

  • red location icon +postbox icon : brievenbus voor verzending van brievenpost
  • green location icon +post-office icon: bemand punt voor verzending en ontvangst van brieven en pakketten
  • Purple location iconstore icon: bemand punt voor verzending en ontvangst van pakketten en/of express
  • blue location iconautomatic lockers icon : pakketautomaat voor verzending en ontvangst

Door te klikken op een bepaald postaal punt op de kaart of in de resultatenlijst, zal de kaart inzoomen op de desbetreffende locatie (en het icoon op de kaart verschijnt in het blauw en wordt groter).
In de resultatenlijst kan vervolgens aanvullende informaties worden weergegeven, onder ‘meer info’, over het postaal punt.
Het gaat hier om gedetailleerde info aangaande de beschikbare diensten, de openingsuren en sluitingsdagen, maar ook de toegankelijkheid voor andersvaliden (aangegeven met dit icoon: disability icon).

Gelet op het groot aantal bezoekers op deze pagina, is het mogelijk dat de kaart en de reactiviteit ervan vertragingen vertoont.
Mocht dit het geval zijn gedurende uw bezoek, gelieve ons hiervoor te verontschuldigen en op een later moment nog eens te proberen.

De gegevens in de cartografie op deze website werden aangeleverd door de betrokken postoperatoren. De postoperatoren zijn zelf verantwoordelijk voor de juistheid van deze informatie.