Hoe verloopt de overdracht van de ene naar de andere provider?

NB: Als u verandert van vaste operator (internet, televisie of gebundeld aanbod met ten minste een van deze diensten) is de Easy Switch-procedure automatisch van toepassing.

U zult uw nieuwe operator volmacht geven om alle stappen in uw plaats te ondernemen.

Als u ook telefonie overdraagt, zal hij u vragen of u uw nummer wilt behouden en voor internet, of u uw oude adres gedurende 18 maanden wilt behouden (zie details hieronder).

 Als u slechts bepaalde diensten overdraagt, moet u contact opnemen met de nieuwe provider, het contract met hem ondertekenen en vervolgens het contract met de operator die u verlaat beëindigen. U kunt aan de operator die u verlaat vragen om het contract te beëindigen op een welbepaalde datum, bijvoorbeeld op de datum waarop uw nieuwe contract in dienst wordt gesteld.

Indien uw adres de domeinnaam van de operator die u verlaat bevat, kunt u aan uw oude dienstenaanbieder vragen om uw oude adres nog 18 maanden te behouden. De internetproviders hebben een akkoord gesloten in die zin.

Wees bedacht: bij sommige operatoren, moet elke begonnen maand betaald worden.

In de contractuele documenten (bestelbon, facturen, contract, algemene voorwaarden, …) die u en uw operator met elkaar verbinden, kunt u informatie hieromtrent vinden.

ISPA Gedragscode