De gewogen gemiddelde kapitaalkosten (WACC) weerspiegelen de kosten voor een onderneming om zich te financieren, deels bij haar aandeelhouders (eigen vermogen) en deels bij derden (schulden). Deze kosten worden gebruikt om de gereguleerde prijzen van de operatoren met een sterke machtspositie te bepalen.

Huidig reguleringskader

Het besluit van 23 juli 2019 legt de gewogen gemiddelde kapitaalkosten (WACC) vast die worden gebruikt in alle tariefbesluiten die het BIPT neemt vanaf 1 oktober 2019.

Eerdere besluiten

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven